5 dní s ochranáři Divoky

Od 7. do 11. srpna 2023. Základna Ekologické středisko Divoky.

Počasí nám první tři dny moc nepřálo. I v dešti malá procházka po naučné stezce (sběr přírodnin), ekologické středisko, barvení triček (základy batikování), poznávání přírody. První pomoc s Maruškou Rokosovou. Příprava dřevěných domečků.

V úterý  hledání pokladu s Jiřinkou Zelenkovou. Dokončení  - namaluj si svůj dům - postavíme Divoky. Chvíli neprší tak hod na koš a cíl. Odpoledne šipkovaná směrem k hájence, plnění zajímavých úkolů. Sběr přírodnin a poznávání. A zase prší.

Středa ráno než začalo pršet nás navštívila Bára Vávrová, seznámila nás s životem koní, zájemci měli možnost jízdy na poníku a koni. Stále prší, sportovní olympiádu jsme museli zrušit, nahradili jsme ji poznávací, při které byly využity tabule na výuku prvouky prvního stupně. Dokončeny a vyžehleny batikovaná trika. Vytvořena výstavka „Divoky dětskýma očina“, dřevěné domečky, zahrádky, ulity, přírodniny, obrázky. Špekáčky opečeny pod pergolou.

Čtvrtek - výlet vlakem do Kroměříže, návštěva výstavy v Muzeum Kroměřížska „Dotýkat se exponátů přikázáno!“.Oběd v Podzámecké zahradě, následně prohlídka zahrady, pozorování zvířat, poznávání rostlin. Na závěr osvěžení zmrzlinou ve Vodní ulici. Návrat vlakem do Zdounek.  Večer pro zájemce, přenocování v týpí s Petrem Vymětalem, beseda o životě indiánů  s malou stezkou odvahy.

Pátek, výuka tancování s Pepou, Samem a Šárlotkou, hod koulí, střelba z luku, fotbálek, odpoledne houpání na zavěšené sedačce s Vaškem Čevelou. Na závěr karneval, hodnocení. Těchto pět dní si užili děti i dospělí.